Tuesday, June 17, 2014

Jawapan Untuk Adik2 Yang Nak Masuk AED

~Assalamualaikum warrahmatullah hiwabarokatuh~

Some parts of model for my 2nd assignment in 'Environmental Design'
Soalan2 yang saya dapat bulan ni, Insya-Allah.

Assalamualaikum kak.. nak tahu la aed students belajar apa ye untuk first sem?

Waalaikumussalam. Depends pada berapa tahun amik and level english and arab. Tapi depends kat lecturer gak. Kalau saya dulu, dapat 2tahun program. Jadi first sem, cuma amik ekonomi, english dengan matematik je.
Kalau setahun program, lebih banyak. Tapi rasanya, lambat saya reply ni since korang pun dah nak start kuliyyah kan? Mesti dah dapat study plan.
Setahun program dah mula ada satu kelas studio. Dan kelas korang lagi padat dari 2-year-programme. So student 2years, first sem ni the only sem korang akan sangat relax.

Assalamualaikum kak, saya nak apply AED uia, sbb minat melukis and dari dulu mmng minat uia. Saya dpt 5A, geo, ag, sj, sn, mt. 3B+, bm, seni, ea. And 1D english.. Layak tak saya ke sana?

Waalaikumussalam. Hmm.. Wallahu'alam. Saya tak berapa sure sebab UIA sangat pentingkan english. Tapi boleh cuba. UIA ni unexpected sikit. Tapi kalau mohon e.g uitm ke or poli, Insya-Allah, boleh dapat sebab kebanyakan subject requirement, adik skor.

Assalam akak, saya dpt program aed 1 thn. Akak rsa program 1 yr stress sgt2 tak?

Waalaikumussalam. Muahahaha! Ok. Suka sangat soalan ni. Akak bukanlah budak 1-year-programme tapi roommate akak dulu ada lar sorang dapat. Memang jadual korang akan padat. So, awal2 korang akan ada masalah sikit nak bahagikan masa. And since korang dah ada 1kelas studio - Graphic Communication 1- so korang akan stress banyak kat situ. Nak tengok reaction yang jelas boleh tengok video Matluthfi ni. Haha.

Mari Merungut Malaysia

Masalah

Wassalam~

1 comment:

Luna Mutzz said...
This comment has been removed by a blog administrator.